Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Η' εγώ ή εσύ ή ... κάτι άλλο

Στις ανθρωπινες σχεσεις δεν μπορεις να προβλεψεις, ουτε να πας με το μοιρογνωμονιο. Οι αντρες παρεξηγουν, οι γυναικες παρεξηγουνται, οι αντρες παρεξηγουνται οι γυναικες παρεξηγουν, κυκλος που δεν τελειωνει, κουβεντα που δεν εχει ουτε αρχη, ουτε μεση, ουτε τελος φυσικα.
Προσπαθεις να την ευχαριστησεις, κανεις τα παντα, μεχρι και μεσα στο μυαλο της εχεις μπει παλευοντας με 40 κυματα ακαθοριστου ανεμου εν τη απουσια πυξιδας και παλι κατι λειπει... Αυτη παλι παραπονιεται γιατι κατι μεσα της δεν το χειριζεσαι καλα, κατι δεν εχεις καταλαβει, σε θελει καπως αλλιως, σε σημεια σε βρισκει λαθος, προσπαθει να στο εξηγησει και εκει.... χανεται η μπαλα. 
Εσυ θα πεις αυτα που θελει η ψυχη σου και αυτη φυσικα τα δικα της- γιατι εχει και αυτη ψυχη.
Η μαγεια της παλης των δυο φυλων που στις περισσοτερες περιπτωσεις οδηγει σε ενωση ειναι οτι αυτη η ανεξηγητη διαδικασια συγκρουσης, ειναι η κυρια αιτια που φερνει τα ζευγαρια κοντα. Ειναι μια απωθητικη ελξη. Οξυμωρο το σχημα αλλα η ελληνικη γλωσσα ευτυχως εχει απειρες δυνατοτητες. 
Μα αν τα απλοποιουσαμε λιγο στο μυαλο μας, ενα και ενα κανουν δυο.. . Ποιος ειπε το αντιθετο; Και τι θα πει απλοποιηση; Ας θυμηθουμε λιγο αυτα που εχουμε διαβασει σε χιλιαδες Blogs, sites ψυχολογιας, για το οτι οι γυναικες περιπλεκουν ενω οι αντρες εχουν εναν δρομο σκεψης. Μεχρι και ανεκδοτα που σατυριζουν αυτη τη διαφορα μας κυκλοφορουν στο διαδικτυο. Όποτε οταν μιλαμε για απλοποιηση και υπεραπλουστευση, τεινουμε υπερ των αντρων, οταν μιλαμε για αναλυση και λεπτομερεια υπερ των γυναικων. Υπαρχει διαλογος που να περιλαμβανει το απλο και το συνθετο μαζι; ΟΧΙ.
Δυστυχως θα πρεπει να καταληξουμε στην αρχη και παλι με την βοηθεια αυτης της λαικης ρησης.. η κοτα εκανε το αυγο ή το αυγο την κοτα; 
Ποιος νοιαζεται; Αφου και το αυγο ειναι πεντανοστιμο οπως και να το μαγειρεψεις και η κοτα αποτελει εκλεκτη λιχουδια.

Posted By
Μaria Tsoli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου