Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Οι αληθινοί άνθρωποι

Ό,τι λάμπει δεν είναι αληθινός χρυσός και ό,τι δεν λάμπει μπορεί και να είναι.

Οι αληθινοί άνθρωποι είναι αυτοί που δηλώνουν το πρόβλημά που αντιμετωπίζουν με τον συνάνθρωπο, το σύστημα, το κράτος, χωρίς περιστροφές, χωρίς προλόγους και κατακλείδες ή μισά λόγια. Είναι αυτοί που θα θυσιάσουν την, φαινομενικά, καλή εικόνα τους για να πετάξουν από πάνω τους το βάρος της καταπίεσης άσχημων συναισθημάτων που βιώνουν.

Δυστυχώς η κοινωνία των "τύπων" του σήμερα κατακρίνει και καταδικάζει την έκφραση αυτών των αληθινών συναισθημάτων. Βρίσκει μεθόδους για να παραπετάξει τους εκφραστές αυτών στο καλάθι των προβληματικών και επικίνδυνων στοιχείων.
Είναι γεγονός ότι ένας οξύς χαρακτήρας θα δυσκολευτεί να "πάει με τα νερά" του συστήματος και να κινηθεί μέσα στα αύστηρα πλαίσια συμμόρφωσης που αυτό επιτάσσει. Γίνεται δέκτης διαφόρων κοσμητικών επιθέτων από την πλειοψηφία του κόσμου που αξιολογεί άκριτα και απολαμβάνει πληθώρα επικριτικών βλεμάτων τα οποία πέφτουν πάνω του σαν ηλεκτρομαγνητικές καταιγίδες. Κάποιοι, - λίγοι - θα θελήσουν να νιώσουν λίγο από την ολοκλήρωση και την ψυχική ευφορία που νιώθει ο ίδιος όταν αντίκειται στο κατεστημένο και θα ταχθούν με το μέρος του ενώ άλλοι - οι περισσότεροι, βρίσκονται απέναντί του. Είναι οι λιγότερο έως καθόλου τολμηροί που δεν επιθυμούν να αναταράξουν μαζί του την καθεστηκυία τάξη.

Το αποτέλεσμα είναι να παλεύει μόνος. Ένας ηθοποιός σε μία παράσταση με εκατομμύρια θεατές, ένας τραγωδός σε αρχαίο θέατρο, ένα χελιδόνι που προσπαθεί να φέρει την άνοιξη. 

Οφείλουμε να θυμόμαστε ότι οι μεγάλες αλλαγές υποκινούνται από ένα όραμα που το μοιράζονται εκατομμύρια συνειδήσεις και από αληθινά, δυνατά και πηγαία συναισθήματα. Σε αυτές τις καταστάσεις δεν υπάρχει χώρος για τον αρνητισμό, τον πεσιμισμό και τον γνωστό ελληνικό "ωχαδερφισμό". Οι πρωτοπόροι και δημιουργοί του ρηξικέλευθου, ζουν μόνο στο εδώ και τώρα. Φέρουν ένα σώμα που ως συντριπτική πλειοψηφία, θα ανατρέψει την υπάρχουσα καθημερινότητα.

Οι λαικές ρήσεις έχουν πολλούς λόγους να εφαρμοστούν στην σημερινή εποχή. Η προσεκτική μελέτη αυτών, μαζί με την αλήθεια που κρύβει μέσα του ο καθένας απο εμας είναι η καλύτερη μαγιά που θα οδηγήσει στην εσωτερική αλλαγή. Και εκεί αρχίζουν όλα..

Posted by
Maria Tsoli


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου